Tel: +31(0)546 - 644866

Vario-discs

Oftewel schijveneggen. Evers staat met beide benen in de praktijk en zoekt voortdurend naar innovatieve oplossingen die uw werkzaamheden vergemakkelijken, verbeteren en die u een besparing opleveren zowel in kosten als in tijd.

Vanuit die gedachte is de Vario-Disc ontwikkeld. Deze unieke schijveneg geeft een volledige stoppelbewerking. De schijveneg zorgt daardoor voor een goed kiembed, het verteringsproces wordt snel en intensief op gang gebracht en de verkruimeling van de grond is optimaal. Deze Evers uitvinding kenmerkt zich daarnaast door een hoge werkcapaciteit en door het lage brandstofgebruik.

Traploze hoekversteling

U wilt snel en doelmatig werken en een maximaal resultaat behalen. De innovatieve traploze hoekverstelling van de schijveneg zorgt er voor dat u de machines optimaal kunt instellen voor de gewenste werkzaamheden. Diepe of ondiepe bewerking, veel of weinig gewasresten, droge of vochtige grond: de Vario-Disc schijveneggen werken zonder problemen onder alle omstandigheden door de hoek van de schijven per rij in te stellen, waardoor de schijven maximale werking krijgen.

Bewerking

De Vario-Disc met 2 rijen schijven levert een volledige, intensieve stoppelbewerking, werkt verstoppingvrij, mengt homogeen en geeft een goede vlaklegging. Daarnaast zijn deze machines bij uitstek geschikt voor het inwerken van organische mest, groenbemester en stoppelbewerking na de teelt van bijvoorbeeld graan, maïs, zonnebloemen en koolzaad. Al deze bewerkingen worden perfect uitgevoerd door de juiste agressiviteit per rij te kiezen met behulp van de unieke traploze hoekverstelling van de schijveneg.

Combineren van werkgangen

U kunt de Evers schijveneggen combineren met de Evers voorzetcultivator Breton. Deze compacte voorzetcultivator wordt eenvoudig tussen de tractor en de Vario-Disc gekoppeld en maakt het mogelijk om gelijktijdig de ondergrond los te maken tot een diepte van 25 cm. De werkdiepte van de voorzetcultivator is op elk moment en onafhankelijk van de werking van de Vario-Disc, in te stellen tijdens het bewerken. De Breton is zowel leverbaar met breekboutbeveiliging als met een hydraulische steenbeveiling voor werken in moeilijke, steenrijke omstandigheden.

Zes oersterke punten

  • Unieke traploze hoekverstelling en daardoor inzetbaar onder alle omstandigheden, ook voor het onderwerken van veel plantmateriaal.
  • Werkt op zeer harde grond door agressieve stand van de schijven.
  • Zware nastelbare kegelrollagers van een hoge kwaliteit garanderen een lange levensduur met minimaal onderhoud.
  • Leverbaar in werkbreedtes tot 7 mtr. gedragen machines, optioneel te voorzien van een wielstel.
  • Skyros ook in front-uitvoering leverbaar.
  • Exacte dieptestelling en altijd de gewenste aandrukking en verkruimeling door het brede assortiment rollen.

Adresgegevens
Bedrijvenpark Twente 326
NL 7602 KL Almelo
T - +31 (0)546 - 644 866
F - +31 (0)546 - 549 912
info@eversagro.nl

bel mij terug
© 2015 Evers Agro