Voorjaar met uitdagingen zorgt voor creatieve kansen!

13 juni 2024

Door het natte voorjaar en de hevige regenval de laatste periode is de bodem op veel plaatsen compleet dicht geslagen. Met als gevolg dat er geen zuurstof in de bodem komt. Om een goede oogst te realiseren moeten we zeker dit jaar zuinig zijn op de gezaaide mais. Dit brengt creatieve ideeën van eindgebruikers van Evers machines (Marcel Slaghekke en Tom Kenkhuis) boven, die wij vanuit Evers graag ondersteunen.

Binnen één week is de ‘’Maiswoeler’’ ontwikkeld. Met deze machine is het mogelijk om tussen de maisrijen de bodem tot een diepte van 35 centimeter te openen. Zuurstof treedt hierdoor weer in de bodem en de wortels krijgen weer ruimte & lucht om te groeien. Het bodemleven gaat aan de slag, de mineralen en fosfaat komen beschikbaar. Ingrediënten die mais helpen om tot een goede opbrengst en voederwaarde te komen.

Maiswoeler
Maiswoeler

Maiswoeler

Maiswoeler

Maiswoeler

De eerste resultaten zijn veelbelovend. Op het eerste proefperceel is na 9 dagen de wortelontwikkeling en de plantgroei aanzienlijk verbeterd. Wij zijn erg benieuwd naar de groei en ontwikkeling van de mais op de behandelde percelen.

Rechts het resultaat van de wortelontwikkeling 9 dagen na het woelen met de Masiwoeler
Maiswoeler
Grond openbreken zonder te mengen

Kenmerken van de machine:

  • Grond los maken tot 35 centimeter
  • Rechte tanden liften de bodem en breken bodemverdichting op, zonder grondlagen te vermengen.
  • Ganzenvoetbeitels van 25 centimeter zorgen voor een perfecte opening van de bodem.
  • De planten en wortelkluit blijven vast in de bodem zitten.
  • Mogelijkheid om te combineren met onderzaai
Maiswoeler
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief