Tel: +31(0)546 - 644866

Woelertanden en beitels

Woelertanden en beitels

Er zijn vele grondsoorten te onderscheiden zoals bijvoorbeeld: zand of klei. De verschillende grondsoorten behoeven elk ook een andere aanpak. Daarom heeft Evers Agro verschillende tandtypen ontwikkelt om zo bij de grondsoort én de gewenste bewerking een tandtype te kunnen adviseren. Weet u niet welk tandtype voor u het meest geschikt is, neem dan gerust contact met ons op voor een passend advies.

Tanden Beitels

Overzicht tanden - Diepwoelers
ST-tand

Dit is de meest traditionele tand en het meest geschikt voor lichte grondsoorten. De licht gebogen tandvorm heeft als gevolg dat er minder trekkracht benodigd is en zorgt dat de ondergrond naar boven wordt gehaald.

  • voor frame hoogtes van 83 tot en met 103 cm
  • beschikbaar met beitels van 8, 20 of 35 cm
K-tand

De meest universele tand, geschikt voor lichte tot middelzware grondsoorten. Deze tand is voorzien van een slijtstang. De K-tand heeft een licht mengende werking.

  • voor frame hoogtes van 83 tot en met 103 cm
  • beschikbaar met beitels van 8, 20 of 35 cm
KG-tand

De tand voor de zwaardere grondsoorten. Heeft dezelfde tandvorm als de K-tand, echter is deze tand voorzien van een slijtmes in plaats van een slijtstang. Dit slijtmes voorkomt dat grove brokken grond omhoog worden gehaald.

  • voor frame hoogtes van 83 tot en met 93 cm
  • beschikbaar met beitels van 8, 20 of 35 cm
T-tand

Deze geheel rechte tand laat de bovenlaag in tact maar verbetert duidelijk de capillaire werking van de grond en zorgt voor beluchting van onderuit. De grondlagen worden niet gemengd maar wel degelijk goed opgebroken. Bij het gebruik van de 80 cm brede beitels kan over de volle breedte van de machine worden gewoeld. Deze tand is geheel uit Hardox staal en heeft een scherp, omkeerbaar slijtmes.

  • voor frame hoogtes van 85 cm
  • beschikbaar met beitels van 18 of 80 cm
MT-tand Deze tand bestemd de Holsteiner, speciaal voor het liften van de ondergrond zonder de grond te mengen. Voorzien van scherp omkeerbaar slijtmes. Standaard uit Hardox-staal.
  • voor frame hoogte van 75 cm
  • beschikbaar met beitels van 6, 25 of 35 cm

De tanden kunnen worden voorzien van diverse beitels. Alle beitels hebben een lichte ronding, dit is voor een betere grondlegging en vraagt minder vermogen. De keuze voor een beitel is afhankelijk van de grondsoort. Bij lichtere gronden kunnen bredere beitels toepast worden.

 

  MT-beitels 6 en 25 cm
   Oplas- of verwisselbare beitels 8 - 20 - 35 cm
  Beitel 20 cm met 6 cm beitelpunt 
  Slijtvaste beitels  8 - 20 - 35 cm

Video is op dit moment niet beschikbaar.

Indien u ergens een video van deze machine hebt gezien, wilt u dan contact met ons opnemen ? 


Adresgegevens
Bedrijvenpark Twente 326
NL 7602 KL Almelo
T - +31 (0)546 - 644 866
F - +31 (0)546 - 549 912
info@eversagro.nl

bel mij terug
© 2015 Evers Agro